Seban 450l
Re: Seban 450l
Dwie duże arowany i pacu trafiły tam przez Bezledy. Nie wiem jak to się załatwia. Chłopak, który je zabierał powiedział, że jakieś dwie czarne są w Kaliningradzie. Miał podać cenę z przywiezieniem. Jednak kontakt się urwał.
- 0

Można - od nas też przewożą, kwestia zapakowania odpowiedniego , no i szczęścia 

- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Ostatnie w tym sezonie karmienie świeżą ikrą pstrąga. Zostało mi jeszcze pięć pakiecików, które zamroziłem.
- 1

W mieście mam rybaczówki. W grudniu dostaję całe kiście po patroszeniu, a w styczniu nie ma już takiego popytu na pstrągi, poza tym ikra się kończy dlatego łapią mi samice i wyciskają ikrę. Próbowałem też z ikrą karpia ale nie cieszy się ona większym zainteresowaniem.
W okresie przedświątecznym, dziennie wyrzucają kilka kg ikry.
W rybaczówkach poza karpiem i pstrągiem mają jeszcze jesiotry, sumy, węgorze, sielawy, sieje i trocie. Muszę kiedyś zapytać jak z dostępnością ikry tych ryb. Obecnie jest sezon na stynkę. Jednak teraz nie mam ryb, które mógłbym karmić żywą stynką. Dlatego biorę odpad konsumpcyjny. Na koniec sezonu zamrożę z 3 kg i do jesieni starczy.
Mandi z wiekiem robią się bardziej korpulentne albo jak kto woli, bardziej przypakowane. Również maleją im oczka w stosunku do wielkości ciała.
W okresie przedświątecznym, dziennie wyrzucają kilka kg ikry.
W rybaczówkach poza karpiem i pstrągiem mają jeszcze jesiotry, sumy, węgorze, sielawy, sieje i trocie. Muszę kiedyś zapytać jak z dostępnością ikry tych ryb. Obecnie jest sezon na stynkę. Jednak teraz nie mam ryb, które mógłbym karmić żywą stynką. Dlatego biorę odpad konsumpcyjny. Na koniec sezonu zamrożę z 3 kg i do jesieni starczy.
Mandi z wiekiem robią się bardziej korpulentne albo jak kto woli, bardziej przypakowane. Również maleją im oczka w stosunku do wielkości ciała.
- 1

Wracam dziś z Olsztyna a ziemki się naparzają. Leją się wszystkie. Piach podnoszą na połowę wysokości szklanki. Przywiozłem pani kiriśnikowej pana kiriśnika takiej samej wielkości. Wpuściłem go i na dzień dobry dostał łomot od ziemków.
Pomyślałem, że ziemki się już zaaklimatyzowały i może im ciasno. Może trzeba będzie zrobić redukcje.
Posiedziałem z córką nad chemią z dwie godziny. Zaglądam do szklanki a tu taka sytuacja.

Niestety zdjęcia z Tel nie chcą wejść. Jak odpalę kompa to wstawię.
EDIT:
Pomyślałem, że ziemki się już zaaklimatyzowały i może im ciasno. Może trzeba będzie zrobić redukcje.
Posiedziałem z córką nad chemią z dwie godziny. Zaglądam do szklanki a tu taka sytuacja.

Niestety zdjęcia z Tel nie chcą wejść. Jak odpalę kompa to wstawię.
EDIT:
- 4
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Hehe
u mnie tarly sie srednio raz na miesiac - niestety jaja zawsze znikaly po niecalej dobie 
im@tapatalk

im@tapatalk
- 0