200l
Re: 200l
WOJTEK24 pisze:Swoja drogą to mam wyrzuty ..... ogołociłem Cię z krewetek
nierób sobie żadnych wyrzutów już dawno chciałem je zmniejszyć do minimum i nie tyko ty wziąłeś dziś krewetki

- 0
pokazały mi się Jakiś czas temu glony nie wiem co to jest bo zakatowały tyko nie które rośliny w ciemniejszych miejscach w postaci jakichś brązowych nalotów inne rośliny przestały rosnąc zaciemniłem totalnie akwarium na 4dni podmieniłem wodę i jakby zanikały jednak powróciło dołożyłem dodatkowe oświetlenie 13 Watowa świetlówkowe teraz jest ponad 90 w możne to pomorze , zmieniłem nieco obsadę mieszanych neonków na jeden gatunek neona czerwonego było około 20szt. już troszkę się zmniejszyła ich ilość , wprowadziłem 4 młodziutkie otoski jeden już padł
dołożyłem turbo 1000 jako dodatkowa filtracja jakoś się sprawdza jednak mi on przeszkadza jest nieco zadurzy i szpeci mi wygląd aranżacji jak fundusze pozwolą po wypłacie dojdzie drugi kubeł . tak wygląda samo dodatkowe oświetlenie 13w zapalające się godzinę przed oświetleniem dziennym i gaśnie godzinę po zgaszeniu

- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
sytuacja wróciła do normy rośliny jakoś rosną większość glonów ustąpiła tyko nie wiem czy to było spowodowane dołożeniem tej jednej świetlówki 13w dołożyłem jeszcze jeden kubełek unimaxa 250 wyjąłem turbo 1000 , nowe ryby " neony czerwone" szybko rosną
a to efekt po miesiącu
a to efekt po miesiącu
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.