nieortodoksyjneAC
Re: nieortodoksyjneAC
i znów salvini , nie mam do nich sił
rekord to 5 tareł jednocześnie

- 3
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
i trochę kolorowego spamu
- 3
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
ManiaPI pisze:i znów salvini , nie mam do nich sił
Mariusz, a co TY robiłbyś na ich miejscu siedząc całe dnie w akwarium?!

Piękne rybska, hodowałem je kiedyś, ale bardzo krótko, nie doczekałem się takich kolorków

- 0
ryby niewątpliwie ładne tylko.... bez przerwy mają potargane płetwy, ubytki łuski i poranione pyski
ale tak to jest jak się bez przerwy tłuką.
A jak się nie tłuka to kopią, ryją, fedrują ... i niszczą valisnerie. nie tylko wykopują ale po prostu odrywają liście, bo jakoś tak się składa że muszą mieć swój lej po bombie tam gdzie jest zielsko...

ale tak to jest jak się bez przerwy tłuką.
A jak się nie tłuka to kopią, ryją, fedrują ... i niszczą valisnerie. nie tylko wykopują ale po prostu odrywają liście, bo jakoś tak się składa że muszą mieć swój lej po bombie tam gdzie jest zielsko...

- 0

po 2 tygodniach od czyszczenia filtra, wczoraj musiałem pucować ponownie fx. A musiałem dlatego ze salvini znalazły "cudowne" rozwiązanie na usuwanie piasku.
Jak pluły poza teren gniazda to sąsiednia para wypluwała go z powrotem i tak sobie sypały, ale jak go wypluwały do zasysu filtra to problem się rozwiązał !! litr wypłukałem z filtra!!

- 2
Ostatnio zmieniony 18 gru 2021, 09:03 przez ManiaPI, łącznie zmieniany 1 raz
ManiaPI pisze::facepalm2
po 2 tygodniach od czyszczenia filtra, wczoraj musiałem pucować ponownie fx. A musiałem dlatego ze salvini znalazły "cudowne" rozwiązanie na usuwanie piasku.
Jak pluły poza teren gniazda to sąsiednia para wypluwała go z powrotem jak i tak sobie sypały, ale go wypluwały do zasysu filtra to problem się rozwiązał !! litr wypłukałem z filtra!!
U mnie dokładnie to samo ćwiczyły pielęgnice Nikaraguańskie.
- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
Ryby zaje.....e . A kolorki... mega 
Czasami mam chęć do nich wrócić, ale wtedy nic innego bym nie wpuścił... chyba że pawiookie

Czasami mam chęć do nich wrócić, ale wtedy nic innego bym nie wpuścił... chyba że pawiookie

- 0
Ja na szczęście nie mam takich problemów z rybami. Nie robią takich psikusów.
Choć wyglądu i kolorów można pozazdrościć. Temperamentu nie, zdecydowanie.
Musisz potrenować trochę ryby - aby były bardziej zdyscyplinowane i posłuszne.

Choć wyglądu i kolorów można pozazdrościć. Temperamentu nie, zdecydowanie.
Musisz potrenować trochę ryby - aby były bardziej zdyscyplinowane i posłuszne.

- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie