112 litrów
Re: 112 litrów
Dziś parka zostanie przeniesiona z akwarium w pracy do mojego akwarium w mieszkaniuthaz pisze:Ja bym próbował w ogólnym bo i tak nie ma co potem zrobić z przychówkiem.

- 1
Akwarium obecnie tak wygląda. Czekamy aż podrośnie nurzaniec 
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu

- 4
Pozdrawiamy Hubert i Monika 

Pistia wygląda szalowo! Dobrze, ze w akwarium zrobiło sie nieco ciemniej, przez to nabrało klimatu 

- 0
Już mi się nie wycierają. Myślę, że przyczyną może być zbyt niska temperatura (ok. 25 stopni). Wtedy mieliśmy temperaturę około 29 stopni - tępiliśmy ospę i akurat się wytarły.
- 0

Dzięki za informacje. Moje miały 26 stopni teraz mają 29. Zobaczymy co z tego wyjdziesuzuno pisze:Już mi się nie wycierają. Myślę, że przyczyną może być zbyt niska temperatura (ok. 25 stopni). Wtedy mieliśmy temperaturę około 29 stopni

- 0
Temperatura chyba jednak nie ma wpływu na tarło. Dzisiaj zauważyłam, że samiczka ponownie złożyła ikrę. Przez ostatni tydzień ich dieta składała się głównie z jedzenia żywego i mrożonek także możliwe, że to wpłynęło na tarło.
- 0

Potrzebuję pomocy odnośnie żółknięcia/brązowienia liści żabienicy i gubienia korzeni przez pistię. Mam wrażenie, że mamy zbyt niski poziom azotanów, do tego wprowadziły się krasnorosty
Wyniki: testy kropelkowe JBL
pH - 7
NO2 - 0,025
NO3 - 10
Gh - 6
Kh- 7
Wyniki: testy kropelkowe JBL
pH - 7
NO2 - 0,025
NO3 - 10
Gh - 6
Kh- 7
- 0

Zastanawia mnie NO2, powinno mieć wartość niewykrywalną. Cykl azotowy nie zamknięty. Kiedy zbiornik został "odpalony"?
- 0
Pospiech w akwarystyce jest wskazany podczas zbierania wody z podłogi.