750 litrow
Re: 750 litrow
Tomasz, pochowaj jeszcze sprzęt (ale tam tego masz) i będzie bajecznie 
No i nadal namawiam na czarne tło

No i nadal namawiam na czarne tło

- 0

Tło będzie jak najbardziej - przekonałem się
A tak z rana i wieczorem wygląda
A tak z rana i wieczorem wygląda
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Nie mogę się powstrzymać
Dziady część 5
W oczekiwaniu i zebraniu o jedzenie , jedna za drugą i obok siebie bez zbędnej przepychanki wszyscy czekają w kolejce.
W ten sposób upominaja się o jedzenie gdy są głodne - dziś nic na ruszcie jeszcze nie było a gdy światło gaśnie trzeba z rączką do prezesa
aby sypnął 
Dziady część 5
W oczekiwaniu i zebraniu o jedzenie , jedna za drugą i obok siebie bez zbędnej przepychanki wszyscy czekają w kolejce.
W ten sposób upominaja się o jedzenie gdy są głodne - dziś nic na ruszcie jeszcze nie było a gdy światło gaśnie trzeba z rączką do prezesa

- 0
Niektóre są u mnie 2-3-4 tygodnie a pchają się najmocniej , apetyt im dopisuje , dieta chyba też .
Krewetki mają coraz gorzej - polowania w półmroku telewizora są normą a one radzą sobie i jest coraz więcej wybarwionych
Natomiast sztuka jest znalezienie ich w zbiorniku - tylko przed karmieniem je widzę
Parametry jbl
No3 10-25
No2 0
Gh pon. 14
Kh 6-10
Ph - 6.8
Cl2 - 0
Krewetki mają coraz gorzej - polowania w półmroku telewizora są normą a one radzą sobie i jest coraz więcej wybarwionych

Natomiast sztuka jest znalezienie ich w zbiorniku - tylko przed karmieniem je widzę

Parametry jbl
No3 10-25
No2 0
Gh pon. 14
Kh 6-10
Ph - 6.8
Cl2 - 0
- 0
- Bywalec
- Reputacja: 65
- GG: 0
Prosto z kranu wężem z 10m ustawiam temp. Na rękę i pełen zycher z prysznica leci. Wody nie przygotowuje w ogóle , część parametrów jestem w stanie racjonalnie uzasadnić , części nie. Dużo karmię mięsem i woda sama się zakwasza - stąd ph np. Podmiany 2 razy po 100-150l w tygodniu , akwarium otwarte + duży ruch tafli
Nawet czyszczenie 2 kublow ostatnio na raz nie zrobiło zadnego problemu - polecam duże zbiorniki z piachemn a dnie
Są to tylko testy paskowe - i na garb mogę zrzucić te wyniki
Może nieugo pokusze się o zakup testów ph,Gh,Kh, jako podstawowe i wtedy można będzie je zweryfikować
Na chwilę obecną 3 zew filtry chodzą + 2 wew, i cyrkulator
Nawet czyszczenie 2 kublow ostatnio na raz nie zrobiło zadnego problemu - polecam duże zbiorniki z piachemn a dnie
Są to tylko testy paskowe - i na garb mogę zrzucić te wyniki
Może nieugo pokusze się o zakup testów ph,Gh,Kh, jako podstawowe i wtedy można będzie je zweryfikować
Na chwilę obecną 3 zew filtry chodzą + 2 wew, i cyrkulator
- 0
2 wewnetrzne wypadły ze szkła (sprzedane) i nowi mieszkańcy w aklimatyzacji. Pierwszy raz od dawna brakuje "babelkòw" w akwarium no i zobaczymy czy da to u mnie radę
- 2
Wiesz od kogo - tym razem od innej pary
Wczoraj pociągiem przyjechały

Wczoraj pociągiem przyjechały

- 0