[575l] idzie nowe [przygotowania]
Re: [575l] idzie nowe
Użyłem tego piachu. W sumie też nie sprawdziłem czy parametry się zmieniająProszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
- 0
- Bywalec
- Reputacja: 49
- GG: 0
Ten Kreisel chyba nieco zmienia, chociaż ma świetną granulację i kolory.
Ja chyba zdecyduję się na już płukany (muszę mieć ok. 60-70kg) i nie widzi mi się
płukanie tego - a już za około 100pln mogę mieć już przepłukany (sprzedający "retne" na allegro).
Ja chyba zdecyduję się na już płukany (muszę mieć ok. 60-70kg) i nie widzi mi się
płukanie tego - a już za około 100pln mogę mieć już przepłukany (sprzedający "retne" na allegro).
- 0

Ja tam lubię płukać. Ręce potem jak u niemowlaka. Swoje 100 kg płukałem jakieś 1.5 godziny 

- 2
Do piaskownic nie używaj - mają jakieś chemikalia odstraszające koty.
Ja swego czasu też płukałem tego 099 właśnie. 200kg niezapomnianych wrażeń.
Retne jest ok, nawet bez płukania, ale nie możesz za mocno wzburzyć go - będzie mleko.
Ja swego czasu też płukałem tego 099 właśnie. 200kg niezapomnianych wrażeń.
Retne jest ok, nawet bez płukania, ale nie możesz za mocno wzburzyć go - będzie mleko.
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
hirek pisze:Ja mam axton z LM i nie zmienia parametrow, kupowalem pol roku temu przy restarcie i jest ok
A masz jakąś fotkę jak on wygląda po zalaniu?
Albo ktoś z Was pokaże kreisela?
Ja obecnie w starym akwarium mam sobex z leroya, fajny, nie pienił się w occie, też szukam nowego ichciałbym porównać, ale żal kupować całe wory aby wybrać

- 0
- Czasami zagląda
- Reputacja: 20
thaz pisze:Ten Kreisel chyba nieco zmienia, chociaż ma świetną granulację i kolory.
Wstyd się przyznać, ale jak postawiłem baniak, dałem podkład pod kamienie, z tych emocji i ogółem zachwytu z tak dużego akwarium (teraz już jest małe, a wcześniej miałem tylko 54l i 27l), umyłem tylko kamienie, a o piachu zapomniałem. Zasypałem dno i dopiero przy nalewaniu wody zorientowałem się, że zapomniałem o przepłukaniu piachu. Na moje szczęście woda nie zmętniała, aż się zdziwiłem.
Grzechu pisze:hirek pisze:Ja mam axton z LM i nie zmienia parametrow, kupowalem pol roku temu przy restarcie i jest ok
A masz jakąś fotkę jak on wygląda po zalaniu?
Albo ktoś z Was pokaże kreisela?
Ja obecnie w starym akwarium mam sobex z leroya, fajny, nie pienił się w occie, też szukam nowego ichciałbym porównać, ale żal kupować całe wory aby wybrać
U mnie Creisel 099 tak wyglądał zaraz po zalaniu. Na chwilę obecną trochę ściemniał i powoli zarasta zielonymi nitkami

Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postuProszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
- 0
- Bywalec
- Reputacja: 49
Mnie ten Axton wyglada tak:
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
- Bywalec
- Reputacja: 29
Piach zalewaj wodą na talerzyk, miseczkę - cokolwiek aby nie wzburzyć piachu - mniej w słup wody pójdzie guano
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Thaz, jak chcesz to mam 2 lub 3 worki piasku Zew. Kupowałem po 10zł za worek. Nie będę ich używał, wiec możemy się dogadać, chyba że faktycznie kupisz płukaniu piach od retne.
- 0
Awokado pisze:Thaz, jak chcesz to mam 2 lub 3 worki piasku Zew. Kupowałem po 10zł za worek. Nie będę ich używał, wiec możemy się dogadać, chyba że faktycznie kupisz płukaniu piach od retne.
Dzięki, na 95% kupię ten płukany żeby mieć z bani tą zabawę.
- 0