200l
Re: 200l
Nie .
Nie za dużo .
Przy matriksie licz się z tym że azot w pewnym momencie trzeba będzie podawać. Wyjdą zielenice punktowe - to ten moment.
Nie za dużo .
Przy matriksie licz się z tym że azot w pewnym momencie trzeba będzie podawać. Wyjdą zielenice punktowe - to ten moment.
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
adams2121 pisze:Nie .
Nie za dużo .
chodzi ci oto ze teraz będę zmieniał wkłady to nie spokojnie ale chodzi mi oto czy nie za dużo 2 l na moje 200l jeśli tak to czemu
Mam teraz napchane około 3/4 l taniej ceramiki i z 1/2 l biobali i innych plastikowych wynalazków
Azot No3 to i tak leje do akwarium a z tego co już wiem to zielenice wywala od braku fosforu i złego stosunku fosforu do azotu tak jak z krótkimi nitkami i skokach parametrów CO2
- 0
miewan pisze:2 litry to bogato już 1 litr na 200 litrów to bogato, spokojnie starczy Ci pół opakowania.
jak dam pól litra o będę miał pusto w kuble haha co najmniej 2 i pól koszyka a ma to tylko i wyłącznie jako filtr biologiczny ,drugi kubeł jako mechaniczny z 4 koszykami mechaniki

- 0
Dobra to co powiecie na to , kojarzy ktoś z was kanał na YT. Green Aqua ? jest filmik o filtrach i filtracji i w pewnym momencie pada takie zadnie --
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
No dojechała druga puszka Matrixa , skoro piszecie ze będzie go za dużo na moje 200 to zostanie na przyszłość
Dziś nastąpiło pierwsze ciecie zielska ,fakt jakoś tam drastycznie nie wyrosło ale już przycięte co nie co . Foto szkła na pełnym oświetleniu jest trochę nie adekwatne jak na żywo i to co wygląda na latający syf w toni to wszystko bąbelki powietrza z fotosyntezy

Dziś nastąpiło pierwsze ciecie zielska ,fakt jakoś tam drastycznie nie wyrosło ale już przycięte co nie co . Foto szkła na pełnym oświetleniu jest trochę nie adekwatne jak na żywo i to co wygląda na latający syf w toni to wszystko bąbelki powietrza z fotosyntezy
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.