200l
Re: 200l
no i się stało akwarium zrestartowane
poszła podsypka ta co zrobiłem w całości troszkę ponad 3 l waga ponad 4 kg. i ten farbowanie czyli żwir dobra foto na szybko nie płukałem tylko wszystko wsypałem z wora
a to foto od razu po zalaniu tylko co skończyłem się grzebać

a to foto od razu po zalaniu tylko co skończyłem się grzebać
- 3
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
No to czas na pierwsze życie w szkiełku wróciły krewetki i Otoski które mi zostały z poprzedniej obsady no i pierwsze rybki .
Ryby jakie dziś trafiły to nieduża ławica Trigonostigma hengeli
zobaczymy co będzie dalej .
Ryby jakie dziś trafiły to nieduża ławica Trigonostigma hengeli
zobaczymy co będzie dalej .
- 0
Na dzień dzisiejszy koniec już z grzebaniem przesadzaniem i przekładaniem kamieni , dzisiaj doszły kolejne 2 ławice ryb dorzuciłem kolejna świetlówkę 39w czyli teraz jest 117w czy wystarczy teraz dla trawnika zobaczymy czas pokarze zaczynam świecić od godziny dziennie .
Pełna obsada
zupa rybna
-Bystrzyk Amandy 20 szt .
-Razbora Hengela 12 szt .
-0tosy 8 szt.
kirys Pigmeje 10 szt .
krewetki amano zostało tylko 2 szt .
inne krewetki mieszane ilość nie znana
tak to sie prezentuje na dzień dzisiejszy woda świeżo po podmianie świeżym kranowitem
Pełna obsada
zupa rybna
-Bystrzyk Amandy 20 szt .
-Razbora Hengela 12 szt .
-0tosy 8 szt.
kirys Pigmeje 10 szt .
krewetki amano zostało tylko 2 szt .
inne krewetki mieszane ilość nie znana
tak to sie prezentuje na dzień dzisiejszy woda świeżo po podmianie świeżym kranowitem
- 5
Pierwsze dwa tygodnie .
cześć roślin już zaczyna rosnąć a najlepiej to Echinodorus tenellus z uprawy parapetowej
która mam od marca rosły sobie w mokrej ziemi pod przykryciem , trawniczek z Eleocharis Parvula powoli ale do przodu zaczyna rosnąć i puszczać nowe odnóżki cryptokoryna zaczynają wypuszczać młode liście . Pierwszy tydzień świeciło standardowo 2x39w. Doświetlanie 1x 39w było dopiero ten tydzień przez jedna godzinę od soboty już świeci dwie godziny glonów jak na razie brak i oby tak zostało
.
zdjęcia były robione dwoma rożnymi aparatami temu tak dziwnie wygląda bawiłem się w przyciemnienie bo fotka z 15 dnia była zbyt jasna za jasne były
cześć roślin już zaczyna rosnąć a najlepiej to Echinodorus tenellus z uprawy parapetowej

zdjęcia były robione dwoma rożnymi aparatami temu tak dziwnie wygląda bawiłem się w przyciemnienie bo fotka z 15 dnia była zbyt jasna za jasne były
- 2
ManiaPI pisze:zaczyna "grać"![]()
nawozisz?
Tak nawarze , dawki podobne jak w poprzedniej aranżacji tylko jeszcze dołożyłem teraz śladowe ilości fosforu w pierwszych tygodniach od startu później pewnie już odstawie , zobaczymy co będzie siedziało w późniejszym okresie czy coś dołożyć czy coś odstawić .
- 0
ManiaPI pisze:od początku pełne dawki?
tak jak napisałem wcześniej dawki są zbliżone ale nie pełne puzniej będę coś modyfikował ,dołożę więcej mikro ,NO3 i same żelazo
a fosfor zapewne wyleci , mam teraz dużo większa obsadę wiec będzie go pewnie sporo .
- 0
Dawno dawno temu ostatni raz zmieniałem wkłady biologiczne typu chińską ceramikę itp.. teraz przyszedł czas na zmiany i na to skoro większość poleca tak chwalonego MATRIXA to mam i ja zamówiłem 2 L a przyszła paczka z 1l no to się wku ....
, zadzwoniłem do sprzedawcy to już dziś ma wysłać 2 brakujący litr wszystko pójdzie do jednego kubła a do drugiego pójdą same gąbki z włóknina
Nie za dużo chem upchać na raz te 2 L na akwarium 200l ?

Nie za dużo chem upchać na raz te 2 L na akwarium 200l ?
- 0