Restart
Re: Restart
ManiaPI pisze:Mattteusch pisze:Poza tym - kto widział w naturze ciąg stojących pionowo kamieni
No faktycznie, tu strzeliłem gafę - ale nawet jakbym podniósł te płaskie kamienie z przodu, nie miałbym ich dość, żeby zapełnić tło. Poza stojącymi już na tyle kamieniami, większych płaskich mam tylko 1 duży i 3 średniej wielkości. Jeszcze jutro pokombinuję, może coś jednak się z tego ulepi

- 0
Czy powinienem wysypać muszlowcom piach z muszli?
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
- 0
Mattteusch a jest szansa na zdjęcie z czarnym tłem bezpośrednio za tylną szybą? Kiedy wpuszczasz ryby?
- 0
Nie mam tak dużej kartki żeby zasłoniła cały tył, ale mniej więcej tak by było:
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Moim zdaniem lepiej wygląda bez tła
Na zdjęciu widać też, że niestety nadal nie uporałem się z błoną - spróbowałem ręcznikiem papierowym, raz usunąłem wodę z samej powierzchni kubeczkiem, ale to nie załatwiło sprawy. Spróbuję jeszcze raz w weekend, może się uda.
A co do rybek, na razie czekam na informacje. Jest szansa na ocellatusy
W Internecie widziałem, że u ocellatusów zwykle jest mniej muszli i są one pozakopywane, jedynie z pozostawionym otworem. Czy powinienem wyjąć trochę muszli, albo pozakopywać je trochę?
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Moim zdaniem lepiej wygląda bez tła

Na zdjęciu widać też, że niestety nadal nie uporałem się z błoną - spróbowałem ręcznikiem papierowym, raz usunąłem wodę z samej powierzchni kubeczkiem, ale to nie załatwiło sprawy. Spróbuję jeszcze raz w weekend, może się uda.
A co do rybek, na razie czekam na informacje. Jest szansa na ocellatusy

W Internecie widziałem, że u ocellatusów zwykle jest mniej muszli i są one pozakopywane, jedynie z pozostawionym otworem. Czy powinienem wyjąć trochę muszli, albo pozakopywać je trochę?
- 0
Jest super moim zdaniem.
A błonę zlikwidujesz jak zdejmiesz tą deszczownie i dasz wyżej filtr tak żeby tafla wody falowała.
A błonę zlikwidujesz jak zdejmiesz tą deszczownie i dasz wyżej filtr tak żeby tafla wody falowała.
- 0
Chcesz zlikwidować blone - podnieś filtr z deszczownia tak aby deszczownia była ponad wodą, skierowane w dół , a wtedy błone rozbije ci chwila moment .
Ew kup skimera
Ew kup skimera
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Misiak pisze:zdejmiesz tą deszczownie żeby tafla wody falowała.
Niestety ale filtr jest dość stary i ma taką wadę, że osłonka turbiny odpada bez deszczowni, więc nie mogę jej zdjąć. Poza tym, bez niej robi się pralka... A tafla wody faluje i to bardzo, bo otwory deszczowni są skierowane do góry.
adams2121 pisze:Chcesz zlikwidować blone - podnieś filtr z deszczownia tak aby deszczownia była ponad wodą, skierowane w dół , a wtedy błone rozbije ci chwila moment .
Spróbuję takiego rozwiązania w weekend. Jednak jeżeli będzie hałaśliwe, nie pozostanie na długo - akwarium stoi z metr, może 1,5 metra od łóżka

ManiaPI pisze:same sobie zakopią/odkopią
W takim razie chyba dobrym pomysłem byłoby umieszczenie muszli w delikatnym zagłębieniu terenu, żeby ryby mogły nanieść ile chcą piachu z odrobinę wyżej położonych okolic, zamiast robić dziurę w podłożu żeby usypać na muszlach górkę z piasku

wyjmę troszkę piachu spod muszelek i rozgarnę na boki. Ale jak wszystko inne - w weekend

- 0