Restart
Re: Restart
Dodałem muszle 
Do tego jestem w trakcie malowania tła. Pomalowałem je raz, ale efekt mi się nie podobał, więc zmyłem farbę i zacząłem malować od nowa. Obecnie czekam aż wyschnie pierwsza warstwa
A póki co, jak się akwa prezentuje z muszelkami?

Do tego jestem w trakcie malowania tła. Pomalowałem je raz, ale efekt mi się nie podobał, więc zmyłem farbę i zacząłem malować od nowa. Obecnie czekam aż wyschnie pierwsza warstwa

A póki co, jak się akwa prezentuje z muszelkami?
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Dzisiaj dokończyłem malować tło strukturalne. Pierwotnie zamierzałem osiągnąć nieco inny kolor, ale taki również mnie zadowala 
Najwyżej kiedyś zrobię nowe
został mi jeszcze 1 taki płat styropianu.
Temperatura jaką ustawiłem to 27 stopni, czy taka będzie dla muszlowców optymalna?
Moim zdaniem technicznie akwarium już jest gotowe do obsadzenia - poczekam jeszcze aż woda dojrzeje i będę szukał ryb - podejrzewam, że jakie muszlowce znajdę, w takie się zaopatrzę. Więc pewnie będą to multiki brevisy albo ocellatusy. Jak się całość prezentuje?

Najwyżej kiedyś zrobię nowe

Temperatura jaką ustawiłem to 27 stopni, czy taka będzie dla muszlowców optymalna?
Moim zdaniem technicznie akwarium już jest gotowe do obsadzenia - poczekam jeszcze aż woda dojrzeje i będę szukał ryb - podejrzewam, że jakie muszlowce znajdę, w takie się zaopatrzę. Więc pewnie będą to multiki brevisy albo ocellatusy. Jak się całość prezentuje?

- 2
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Podoba się i to bardzo. Ja bym tylko dał ciemniejsze tło. Ciemnoszare bądź czarne może nadałoby trochę "głębi". Ale to tylko moje zdanie bo tak lubię i robię czarne tło w każdym akwarium
Czekam na nowych mieszkańców.

- 0
Bardziej podobała mi się wersja bez tła. Ewentualnie wrzuciłbym ciemne (nawet czarne) tło jak pisał Windus, akwarium nie jest duże, warto powalczyć o tę głębię i choć minimalnie ją powiększać. Przemyśl to
Mariusz też dobrze radzi z filtrem, zdziwisz się jaki będzie efekt, kiedy pochowasz dobrze elementy wyposażenia zbiornika. Póki nie ma ryb, można zmieniać 

- 0