Restart
Re: Restart
miewan pisze:Widzisz Mateusz, ja w przeciwieństwie do Ciebie i thaza jak już zdecyduję się rozbebrać jeden baniak i przenieść go do drugiego to nie pcham
O wypraszam sobie! Akwarium domowe, nie liczac ostatnich 2 tygodni, w niezmienionej formie istnialo prawie rok.
A i ostatnie zmiany na razie wniosly tylko zmiane ladnych skal na jeszcze ladniejsze

Pracowniany natomiast ma sie juz dlugooooo tak samo dobrze

@tapatalk
- 0

Wczoraj stwierdziłem obecność w moim akwarium dość grubej błony bakteryjnej, pierwszy raz widzę ją w takim stanie, że aż się na niej bąbelki tworzą. Zaznaczę też, iż pod wodą jest umieszczona deszczownia zwrócona na powierzchnię i porusza całą taflą. Czy to normalne przy dojrzewaniu akwarium, i błona wkrótce zniknie?
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
- 0
Musisz jej jakoś pomóc zniknąć - oprócz bakterii są tam osady ze żwiru etc.
Przesuń deszczownicę nieco wyżej, niech bardziej mieli - fachowcy też polecają
ręcznik papierowy na tafli wody, ponoć łatwo się tego tak pozbyć (nigdy nie próbowałem);
Przesuń deszczownicę nieco wyżej, niech bardziej mieli - fachowcy też polecają
ręcznik papierowy na tafli wody, ponoć łatwo się tego tak pozbyć (nigdy nie próbowałem);
- 0

Popatrz czy wszystko żyje - błona sama z siebie nie wychodzi
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
adams2121 pisze:Popatrz czy wszystko żyje - błona sama z siebie nie wychodzi
On ma tam syf po prostu po zalaniu nowego zbiornika - głównie z piasku.
- 0

Nie mam skimera, spróbuję kubeczkiem plastikowym pozbierać wodę z samej powierzchni. Może to pomoże
- 0
Misiak pisze:Zwiększ ruch tafli wody kierując wylot filtra do góry to powinno załatwić sprawę.
Cała deszczownia jest skierowana wylotami do góry, ustawiona jakieś 3-4 cm pod powierzchnią.
- 0