[182] longer ;)
Re: [182] longer ;)
jak by tak zabarwic miało to niech kamienie wygotuje w wodzie a korzenie wymoczy z roślinami
- 0
Kamieni nigdy tak nie kąpałem. Nie przypominam sobie aby drzewo mi się zabarwiło. Ale są różne gatunki drzewa i jakiś może łapać kolor. Nie pamiętam dokładnie ale rośliny nie kąpałem dłużej jak 12-15 minut. Raz trochę podpaliłem anubiasa. Nie pamiętam stężeń jakie dawałem ale przepis na roztwór ściągałem z neta.
- 0

Ja na korzenie dawałem całą torebkę kryształu na jakieś 100 litrów i tak przez miesiąc się moczyły zero przebarwień
- 0
don't worry, don't cry, drink VODKA & fly
krasnale wystarczy zalać wrzątkiem i chwile pomoczyć . po włożeniu do baniaka robią się zieloniutkie, a zbrojniki i wszystko co gustuje w zieleninie nie może od tego paszczy oderwać. ale to jest zwalczanie objawów a nie przyczyn....
- 1
Kolor jest nie trwały i szybko zniknie,bez obaw można moczyć wszystko
- 0
Do kuli, nadają się tylko cukierki !
Dzięki, spróbuję najpierw z zaciemnienieniem i w tym czasie wymienię światło.
@tapatalk
@tapatalk
- 0

Wygrałem z glonami przez drastyczne zmniejszenie światła. Jest czyściutko, chociaż mam niewiele czasu
żeby akwarium doglądać - a może moje uczucie do niego przygasło? :P
Chyba czas na odnowienie znajomości - na początek dobre pogrzebanie i w końcu zmiana obsady? :P
żeby akwarium doglądać - a może moje uczucie do niego przygasło? :P
Chyba czas na odnowienie znajomości - na początek dobre pogrzebanie i w końcu zmiana obsady? :P
- 0

hahhaha
ten post oznacza chyba, że wakacje się kończą i zacznie się ruch w akwarystyce! Jak podziałasz to wrzuć zdjęcia 

- 2
adams2121 pisze:Co tym razem?
Może polskie wody![]()
mocno myślę o małej malawce/tandze ale pewnie dacie mi za to jazzu :P
- 0