nieortodoksyjneAC
Re: nieortodoksyjneAC
trudno to pokazać
- 1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
elioty dobrały się w parę
takie kurdupelki....

takie kurdupelki....

- 1
para eliotów zdążyła się wytrzeć. nawet skubane zaczęły prowadzać młode,nieźle jak na pierwsze podejście.
do zbiornika dotarła para salvini ( jeszcze raz dzięki Leszek.G ) w momencie wpuszczania samiec był największą rybą w baniaku i nie miały problemów z ustaleniem hierarchii
teraz wykopały jamę do dna i pilnują ikry. strefa "no swim" rozciąga się na połowę akwa
niki dobierają się w parę...się dzieje
ciekawostka taka.
elioty które dobrały się w parę i wytarły , samiec był największy ze stada , samica tak w środku"stawki" po miesiącu i tarle z pilnowaniem narybku( na oko zajęło im to ze dwa tygodnie)samiec jest na 3 miejscu a samica najmniejsza.dlatego właśnie nie lubię jak za wsześnie przystępują do tarła
do zbiornika dotarła para salvini ( jeszcze raz dzięki Leszek.G ) w momencie wpuszczania samiec był największą rybą w baniaku i nie miały problemów z ustaleniem hierarchii

teraz wykopały jamę do dna i pilnują ikry. strefa "no swim" rozciąga się na połowę akwa

niki dobierają się w parę...się dzieje
ciekawostka taka.
elioty które dobrały się w parę i wytarły , samiec był największy ze stada , samica tak w środku"stawki" po miesiącu i tarle z pilnowaniem narybku( na oko zajęło im to ze dwa tygodnie)samiec jest na 3 miejscu a samica najmniejsza.dlatego właśnie nie lubię jak za wsześnie przystępują do tarła

- 0
Za każdym razem jak widzę gdzieś Salvinii to myślę o Twoim baniaku Mariusz
Wrzucaj aktualne foty, a najlepiej film o Twoim zbiorniku mówi się na miescie. Niektórzy podobno są nim zauroczeni 

- 0
ta odsłona to porażka
w swojej pysze zwaliłem chyba wszystko co się dało.
na początek nie wypłukałem za mocno piasku , i nie dałem na starcie szybko rosnącego ziela. w efekcie wysyp krasnali, ale że nie zakładałem roślinniaka to luz.
anubiasy zaczęły lekko żółknąc więc dodałem potasu.
tylko potasu nie dozowałem a sypnąłem soli garścią w efekcie na korzeniach do tej pory czystych pojawiła się pleśń..
ryby rosną zadowalająco, wytarły się elioty, wytarły się salvini, niki jest para + samiec więc wszystko elegancko
...do czasu
jakoś tydzień temu żona mówi że rano coś pluskało w baniaku, zlekceważyłem bo co rano praktycznie zwinniki kładą ikrę i pluskają jak opętane. ale po południu zauważyłem że samiec salvini nie wypływa do żarcia...szybkie poszukiwania.. nie ma .
coś mnie tknęło zaglądam do panelowca.. jest . cymbał oskrobał się prawie do mięsa
tydzień nie pobierał pokarmu, wygląda strasznie. w końcu zaczął żerować , ale wygląda masakrycznie..raczej nie rokuje...
a dziś patrzę.. salvini złożyły ikrę.
Cymbał wygląda jak filet ale na amory siłę ma...

w swojej pysze zwaliłem chyba wszystko co się dało.
na początek nie wypłukałem za mocno piasku , i nie dałem na starcie szybko rosnącego ziela. w efekcie wysyp krasnali, ale że nie zakładałem roślinniaka to luz.
anubiasy zaczęły lekko żółknąc więc dodałem potasu.
tylko potasu nie dozowałem a sypnąłem soli garścią w efekcie na korzeniach do tej pory czystych pojawiła się pleśń..

ryby rosną zadowalająco, wytarły się elioty, wytarły się salvini, niki jest para + samiec więc wszystko elegancko
...do czasu
jakoś tydzień temu żona mówi że rano coś pluskało w baniaku, zlekceważyłem bo co rano praktycznie zwinniki kładą ikrę i pluskają jak opętane. ale po południu zauważyłem że samiec salvini nie wypływa do żarcia...szybkie poszukiwania.. nie ma .
coś mnie tknęło zaglądam do panelowca.. jest . cymbał oskrobał się prawie do mięsa

tydzień nie pobierał pokarmu, wygląda strasznie. w końcu zaczął żerować , ale wygląda masakrycznie..raczej nie rokuje...
a dziś patrzę.. salvini złożyły ikrę.
Cymbał wygląda jak filet ale na amory siłę ma...
- 0
Bo do amorów to I na zbity ryj , a da radę.
Bez sił, aleeeee..................
Jak to facet
Bez sił, aleeeee..................
Jak to facet
- 2
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Albo czuje swój rychły koniec i uparciuch postanowił cokolwiek po sobie zostawić...

- 0
Mariusz, koniecznie jakieś zdjęcia
Samiec i tak jest pokrzywdzony, bo po dobraniu się z tą samicą przy pierwszej "kłótni" tak dostał w ciry od niej że ma nieco wykrzywiony pysk (nie wiem czy zauważyłeś)
Szkoda chłopa, ale trzymam kciuki za niego.
U mnie niki się dobrały z pzymusu i teraz pływają z małymi

Samiec i tak jest pokrzywdzony, bo po dobraniu się z tą samicą przy pierwszej "kłótni" tak dostał w ciry od niej że ma nieco wykrzywiony pysk (nie wiem czy zauważyłeś)

Szkoda chłopa, ale trzymam kciuki za niego.
U mnie niki się dobrały z pzymusu i teraz pływają z małymi

- 0
Daj mu połuweczkę i ogórka na zagryzke i żył będzie długo i szczęśliwie . A i zapomniałem najważniejszego - podrzuć cichcem mu druga - coby chłop miał coś od życia 

- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
się ubawiłem Panowie...
filet nie tylko działa przy ikrze to jeszcze gania współmieszkańców
i tak w kontekście dyskusji o tym że jak się ryby rozmnażają to wszystko w akwa jest ok..
a filet wygląda tak:

filet nie tylko działa przy ikrze to jeszcze gania współmieszkańców
i tak w kontekście dyskusji o tym że jak się ryby rozmnażają to wszystko w akwa jest ok..

a filet wygląda tak:
- 0