112 litrów
Re: 112 litrów
Ładnie Monika, jest klimat. Dla mnie jednak caly czas brakuje większego bałaganu w akwarium. Moze poprzestawiaj troche kamienie i zadbaj o większy nielad :P
- 0
Niech lepiej Monika już nic nie przestawia, to proszenie się o niepotrzebne kłopoty.
Teraz czas cieszyć się akwarium, podglądać ryby, dać przestrzeń roślinom.
Nie jestem przeciwnikiem zmian, jednak rozsądniej będzie dodać nowy korzonek, kamień, roślinę niż kolejny raz robić przemeblowanie - szczególnie gdy w zbiorniku pojawiło się podłoże "aktywne".
Teraz czas cieszyć się akwarium, podglądać ryby, dać przestrzeń roślinom.
Nie jestem przeciwnikiem zmian, jednak rozsądniej będzie dodać nowy korzonek, kamień, roślinę niż kolejny raz robić przemeblowanie - szczególnie gdy w zbiorniku pojawiło się podłoże "aktywne".
- 3
dokładnie jak pisze Grzesiek, akwa ma miesiąc i już przeszło dość radykalną zmianę,a wg mnie to czas potrzebny na zbalansowanie biologi.
trzeba odczekać , pozwolić roślinom się rozrosnąć, zobaczyć w jaka stronę zmierza i wtedy małymi kroczkami, stopniowo, modyfikować zbiornik.
trzeba odczekać , pozwolić roślinom się rozrosnąć, zobaczyć w jaka stronę zmierza i wtedy małymi kroczkami, stopniowo, modyfikować zbiornik.
- 1
Wycieczka do lasu po liście dębu czy buka... (albo inne ale trzeba doczytać) i po lekkim sparzeniu do baniaczka... jak zatoną to z ich pomącą stworzysz lekki bałagan i będzie git! 

- 1
- Rezydent
- Reputacja: 40
- GG: 0
Liście dębu i buku - spokojnie , można ładować do zbiornika .
dzisiaj już w dzień minus - więc spokojnie można na łowy do lasu .
+ szyszki olchy
poszukać z drzewa zebrać .
dzisiaj już w dzień minus - więc spokojnie można na łowy do lasu .
+ szyszki olchy

- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Taka poranna niespodzianka
Nawet nie wiedzieliśmy, że jedna z parek miała tarło. Czy one mogą zostać w ogólnym? Póki co zauważyłam, że jak coś się zbliży to jest przeganiane.
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu

Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
- 3
Pozdrawiamy Hubert i Monika 

Nie dziękuję. Byłam w szoku jak rano zapaliłam im światło. Na początku myślałam, że robaki się zalęgły w akwarium
Jedną parkę ramirez będziemy sprzedawać bo jest zagoniona w kąt i jak się wychyli to jest bieda 

- 0

Dokładnie, 112l to w sam raz dla jednej pary - reszta ekipy będzie miała chwilowo przerąbane
Włącznie z ojcem tych maluchów :P

- 0

Po zapaleniu światła zastanawiałam się czemu aż tak ganiają neonka, który się tam zaplątał. Odpowiedź przyszła gdy zobaczyłam "robaki" 

- 0