Restart
Re: Restart
Kakadu czy agassiza - chciałbym, ale czy moje akwarium nie jest za małe? Trifasciaty już kiedyś chciałem mieć, ale niestety nie mam pojęcia gdzie mogę ich szukać, nigdzie ich nie widziałem w Białymstoku 

- 0
Twoje akwarium nie licząc trzech neonów to zbiornik jednogatunkowy, nie widzę problemu żeby trzymać w nim jeden z wymienionych gatunków w układzie 1+3. Tak jak widzisz, apetyt rośnie w miare jedzenia moze czas myśleć o nieco większym szkle? 112l? 

- 0
Wielokrotnie powtarzałem, rozważyłem już multum możliwości i nie ma opcji żebym wcisnął do pokoju większe szkło... Jakbym miał miejsce to już ten baniak byłby większy
Ale po przeprowadzce dostanę większy pokój to sobie postawie większą bańkę 
No ale wracając do meritum, więc w tym litrażu mogę trzymać harem kakadu?
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka

No ale wracając do meritum, więc w tym litrażu mogę trzymać harem kakadu?
- 0
Skoro można trzymac harem agresywnych kakadu, które rosną do 8 cm, to może udałoby się z parką łagodnych p. miodowych które rosną do 10 cm, a więc jedynie 2 cm więcej niż kakadu ale są mniej agresywne i byłaby tylko parka zamiast haremu? 

- 0
Jeśli chciałbyś kakadu to radzę wpuścić parkę. Ale pamiętaj , że samica podczas opieki nad młodymi jest dość agresywna. U mnie samiec daje radę ale często w małych akwariach jest po prostu zabijany. I widzę, że też szukasz do akwarium "czegoś większego" 
Z pielęgnicą miodową nie pomogę ale jestem bardzo ciekawy co napiszą na jej temat inni.

Z pielęgnicą miodową nie pomogę ale jestem bardzo ciekawy co napiszą na jej temat inni.
- 0
Jeżeli decydowałbym się na kakadu, nie zmieniłbym zbyt wiele wystroju, a więc jaskinia byłaby tam gdzie teraz, więc w samym rogu akwarium - myślę że samiec poradziłby sobie ze schowaniem się w pozostałej części akwarium. Ale właśnie bardzo ciekawi mnie temat miodowych, pilnują ikry wspólnie, z reguły są bardzo łagodne oraz rosną niewiele większe niż kakadu - może by się udało, a jeśli nie byłoby dobrze, sprzedałbym lub oddałbym je komuś i wybrał co innego.
- 0
Na kakadu za male, o miodowych zapomnij. Po co starasz sie tam na sile upchnac duże ryby?
@tapatalk
@tapatalk
- 0

Nie staram się upchnąć, tylko szukam desperacko ciekawej ryby na mały litraż, która jest dostępna na lokalnym rynku. Słyszałem wiele świetnych propozycji do małego akwarium, jak anomale, borelli czy trifasciaty, ale jest jeden problem - nigdzie w okolicy nie ma żadnego z tych gatunków... Staram się znaleźć coś bardziej ambitnego niż gupiki czy platki, bo zwyczajnie nie są one w moim guście - wolę pielęgnicowate, ale nie ma w okolicy nic na moje akwarium...
- 0