Zbiornik towarzyski 375l
Re: Zbiornik towarzyski 375l
No cóż, fajnie to wygląda. Dawno nie oglądałam na żywo. 

- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
Moje kolejna krótka produkcja. Ryby rzucają się na surowe krewetki jak pies Sebana na alkohol...

- 5
Cholerka, czepiali się mnie za czachę, innych za samoloty lub zameczki w akwariach, a już któreś akwarium z widelcem w roli głównej
.
Czyli co ? Sztućce to rule
.
Ciekawe logo, tylko czemu krewetka na gruszce z pestką

Czyli co ? Sztućce to rule

Ciekawe logo, tylko czemu krewetka na gruszce z pestką

- 0
Mann am Boden
Widelec jest chwilowy - do przytrzymania pokarmu na dnie .
A czacha jest cały. Czas .
To ta różnica .
Jakiej wielkości są ryby ( Gujany) ?
A czacha jest cały. Czas .
To ta różnica .
Jakiej wielkości są ryby ( Gujany) ?
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
adams2121 pisze:A czacha jest cały. Czas .
Nic o tym nie wiem

- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Mann am Boden
Awokado pisze:To jest AVOCADO! Nie gruszka z pestką
Oj tam, przecież wiem
- 0
Mann am Boden
adams2121 pisze:Jakiej wielkości są ryby ( Gujany) ?
Tomek, w sobotę po powrocie do domu stwierdziłem, ze moje Gujany są jednak sporo mniejsze od Twoich. Moją największą porównałbym z Twoją najmniejszą, czyli ok 6-7cm. Na Cichlidea.com nie zjedli mnie na dzień dobry

- 0
W weekend spróbowałem podkarmić ryby AWOKADO
Ku mojemu zdziwieniu zniknęło w kilka chwil. Jadły nie tylko zbrojniki, owoc był miękki więc jadły również Guianacara, a może nawet przede wszystkim one. Na widelcu zostawiły mi jedynie idealnie oskrobaną skórkę 

- 1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Jest nowy temat. Wczoraj z ciekawości pomierzyłem parametry wody:
NO2 = 0
NO3 = 15
PH = 8
GH = 21
Ca = 75
Trochę się przeraziłem, Ca znowu rośnie, to samo PH. Niestety wygląda na to, że podłoże które mam dość mocno zatwardza mi wodę. Użyty był piasek Kreisel 099 później domieszka piasku od Drago. Z ciekawości zmierzyłem od razu parametry kranówki:
PH = 7
GH = 15
W akwarium są tylko korzenie, rośliny, szyszki olchy. W filtrze biologicznym gąbki, ceramika + żywica do zbijania Ca. Wniosek nasuwa się jeden - wymiana podłoża. Jeśli się mylę, proszę mnie poprawić. Jeśli nie podpowiedzcie jakie podłoże kupić aby na pewno nie reagowało z wodą i nie podnosiło PH i GH. Czy brać piach marketowy (pamiętam, że Mania wspominał o takowym, ale nie pamiętam nazwy) czy brać coś w sieci, jakiś płukany piasek i tyle.
NO2 = 0
NO3 = 15
PH = 8
GH = 21
Ca = 75
Trochę się przeraziłem, Ca znowu rośnie, to samo PH. Niestety wygląda na to, że podłoże które mam dość mocno zatwardza mi wodę. Użyty był piasek Kreisel 099 później domieszka piasku od Drago. Z ciekawości zmierzyłem od razu parametry kranówki:
PH = 7
GH = 15
W akwarium są tylko korzenie, rośliny, szyszki olchy. W filtrze biologicznym gąbki, ceramika + żywica do zbijania Ca. Wniosek nasuwa się jeden - wymiana podłoża. Jeśli się mylę, proszę mnie poprawić. Jeśli nie podpowiedzcie jakie podłoże kupić aby na pewno nie reagowało z wodą i nie podnosiło PH i GH. Czy brać piach marketowy (pamiętam, że Mania wspominał o takowym, ale nie pamiętam nazwy) czy brać coś w sieci, jakiś płukany piasek i tyle.
- 0