Restart
Re: Restart
Mnie osobiscie sie nie podoba ten wystroj - jakis taki balagan. Ale ramirezom pewnie raj 
im@tapatalk

im@tapatalk
- 0

Planowałem ułożyć korzenie nieco inaczej, w bardziej zorganizowany sposób, ale okazały się większe niż myślałem i nie upchnąłem ich zgodnie z planem. A wrzucając ich tyle kierowałem się biedną, systematycznie ganianą samicą... Teraz ma gdzie się chować 
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka

- 0
Mnie się podoba bardziej aktualny wygląd - ale to rzecz gustu , ma się podobać tobie , i rybom aby było dobrze .
Zbiornik wygląda coraz lepiej.
Zbiornik wygląda coraz lepiej.

- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Bardzo ładnie udało Ci się mnie oszukać 
Dopiero jak zobaczyłem filtr to zdałem sobie sprawę jak małe to akwarium
Przy okazji i ładnie urządzone.

Dopiero jak zobaczyłem filtr to zdałem sobie sprawę jak małe to akwarium

Przy okazji i ładnie urządzone.
- 0
Może warto by było jednak tak korzonki ułożyć by choć trochę ten filterek schować bo bardzo się on w oczy rzuca... niczym nie osłonięty...
- 0
- Rezydent
- Reputacja: 40
- GG: 0
Próbowałem ale jak już kiedyś wspominałem w innym wątku, nad połową akwarium wisi szafka, więc żeby wyjąć filtr muszę go najpierw przeciągnąć do przodu akwarium. Gdybym zakrył go korzeniami nie mógłbym go wyjąć, lub byłoby to bardzo utrudnione.
- 0
Myślałem też ostatnio o dodaniu czegoś nowego do toni, np 6 zwinników jarzeńców.
Bo biorąc pod uwagę to, że samica ramirezy nieustannie się chowa a samiec jej szuka, jedynym co widać w akwarium są 3 neonki i od czasu do czasu któryś z otosków albo przepływający samiec ramirezy. Niezbyt liczna gromadka, trochę pusto mi się wydaje...
Filtrację mam 300 l/h Fan1 z zewnętrzną gąbką. Temperatura 27 stopni, więc akurat jarzeńcom chyba byłaby odpowiednia...
Obecna obsada: 2x ramireza, 3x neon Innesa, 1 piskorek kuhla, 5x otosek, 2x krewetka Amano, xxx RC i xxx świderków.
Czy dodanie 6 jarzeńców byłoby dobrym pomysłem?
Bo biorąc pod uwagę to, że samica ramirezy nieustannie się chowa a samiec jej szuka, jedynym co widać w akwarium są 3 neonki i od czasu do czasu któryś z otosków albo przepływający samiec ramirezy. Niezbyt liczna gromadka, trochę pusto mi się wydaje...
Filtrację mam 300 l/h Fan1 z zewnętrzną gąbką. Temperatura 27 stopni, więc akurat jarzeńcom chyba byłaby odpowiednia...
Obecna obsada: 2x ramireza, 3x neon Innesa, 1 piskorek kuhla, 5x otosek, 2x krewetka Amano, xxx RC i xxx świderków.
Czy dodanie 6 jarzeńców byłoby dobrym pomysłem?
- 0
Nie pamietam ile tam miales tych litrow. Moze lepszym pomyslem byloby dolozenie 4-5 neonow?
im@tapatalk
im@tapatalk
- 2

60 litrów - zmień baniaczek na większy - wtedy możesz poszaleć - tu ni dy rydy.
50 cm długości - dla neonów za mało - co się rozpedzi to bach i szyba
50 cm długości - dla neonów za mało - co się rozpedzi to bach i szyba
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Litrów tu jest 45
thaz, z neonami chodzi o to, że już mnie na innym forum zganili że dla Innesów za wysoka temperatura i wcale nie powinienem ich tu trzymać.
A adams, oczywiście że chciałbym zmienić, ale już kiedyś mówiłem - do przeprowadzki niestety nie mam jak
Może bym chociaż wymienił te 3 neony na 6 jarzeńców?

A adams, oczywiście że chciałbym zmienić, ale już kiedyś mówiłem - do przeprowadzki niestety nie mam jak

Może bym chociaż wymienił te 3 neony na 6 jarzeńców?
- 0