początek 960 L
Re: początek 960 L
Coraz lepiej zaczyna się rozrastać.
Wygląda coraz lepiej.
Wygląda coraz lepiej.
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Widzę, ze falownik w prawym rogu zbiornika masz ustawiony w stronę dna, używasz go w celu wymuszenia obiegu wody przy dnie, zdmuchiwania nieczystości w stronę filtrów? Zdaje egzamin? Mysle o takim rozwiązaniu bo w Tanganice bród zalega mi w szczelinach miedzy kamieniami.
- 0
Przy podmianach czasem odczepiam falownik i dmucham po skałkach a później wszystko wezem;)
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
- 0
sadam8806 pisze:Przy podmianach czasem odczepiam falownik i dmucham po skałkach a później wszystko wezem;)
Zgoda, ja wężem wyciągam wszystkie nieczystości, ale chciałbym doprowadzić do sytuacji gdzie cały proces będzie sie odbywał automatycznie. Wczoraj byłem u Biety, mam wrażenie, że u mnie przepływ wody w zbiorniku jest dużo większy i wyraźnie widać prąd wody, a jednak brud zalega, w Jej zbiornikach dno było czyste. Dlatego myślę o tym, żeby falownik każdego dnia zamiótł akwarium np 2x dziennie i po sprawie

- 0
Masz skały to falowniki musiałbyś pod paroma kątami ustawić żeby dobrze obmywalo, nie taka prosta sprawa;)
- 0
Awokado pisze:Widzę, ze falownik w prawym rogu zbiornika masz ustawiony w stronę dna, używasz go w celu wymuszenia obiegu wody przy dnie, zdmuchiwania nieczystości w stronę filtrów? Zdaje egzamin? Mysle o takim rozwiązaniu bo w Tanganice bród zalega mi w szczelinach miedzy kamieniami.
Właśnie po to był kupiony włącza się 2 razy dziennie na 3 godziny aby troszkę pozamiatać. Może syf idealnie nie trafia do filtra ale przynajmniej zbiera sie w jednym miejscu
- 1
don't worry, don't cry, drink VODKA & fly
Doszło kilka nowych roślin dzięki uprzejmości kolegów z forum, i wiem wiem trzeba trochę posprzątać

- 5
don't worry, don't cry, drink VODKA & fly
Podoba mi się! Stado Rodostomusow zawsze robi wrażenie, ale stado skalarów to jest coś! Piękne anubiasy
Tylko następny razem kręcąc filmik wyłącz telewizor w tle :P

- 0
No to zaj....... To już wygląda.
Stado skalarów świetne. Choć akurat to nie moi ulubieńcy.
Stado skalarów świetne. Choć akurat to nie moi ulubieńcy.
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie