Restart
Re: Restart
Systematyczna wymiana liści. Te co będą się rozpadać wybierasz i dajesz nowe. Na samych liściach ciężko będzie z kolorem. Musiałbyś dać ich sporo.
- 0

Szyszki olchy też ładnie zabarwiają, a za znikanie koloru jest odpowiedzialne światło które rozbija kwasy humusowe... dlatego w BW (black water) jest mało światła i dużo garbników.
- 0
- Rezydent
- Reputacja: 40
- GG: 0
Na samych liściach nie dasz rady. Szyszki olchy - jak na twoje to 3-5 powinno wystarczyć ale po około tygodnia musiałbyś wymieniać na nowe z uwagi na zanikanie koloru.
- 0
- Bywalec
- Reputacja: 65
Z tym kolorem, nie chcę robić BW, tylko troszkę bardziej zabarwić niż mam obecnie.
Właśnie skończyłem dokładanie liści - nie wiem, czy nie włożyłem ich za dużo
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Jest lepiej? Może jeszcze coś zmienić?
Właśnie skończyłem dokładanie liści - nie wiem, czy nie włożyłem ich za dużo

Jest lepiej? Może jeszcze coś zmienić?
- 0
- Bywalec
- Reputacja: 65
Cezar pisze:Według mnie za dużo
Też tak mi się wydaje, chyba kilka wyjmę, albo chociaż przełożę na tył akwarium.
- 0
Zostaw, przestań już grzebać w tym akwarium 
Jest ok, jak mocno zawalone to raj dla pielęgniczek.

Jest ok, jak mocno zawalone to raj dla pielęgniczek.
- 0

- Rezydent
- Reputacja: 40
Ok, to swoją ingerencję w następnym czasie ograniczę do umieszczenia gdzieś z tyłu tych pływających liści jak opadną 

- 0