Naturalne 245L
Re: Naturalne 245L
No dobra trochę aktualizacji ale niestety aparat w tel. mnie wk... strasznie przekłamuje kolory niestety nie mam teraz innej możliwości robienia zdjęć .
Nowa aranżacja w stylu klasycznego Ryuboku powstała 22 kwietnia z tymi samymi roślinami co poprzednia a prezentuje się tak te kolory
ostatnie foto zrobione przed chwilą.
Nowa aranżacja w stylu klasycznego Ryuboku powstała 22 kwietnia z tymi samymi roślinami co poprzednia a prezentuje się tak te kolory
ostatnie foto zrobione przed chwilą.
- 3
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Możesz jeszcze opisać krok po kroku co masz za oświetlenie, filtrację, jakie dajesz nawozy itp.?
- 0
Windus pisze:Możesz jeszcze opisać krok po kroku co masz za oświetlenie, filtrację, jakie dajesz nawozy itp.?
No dobra oświetlenie klasyczne świetlówki T5 39w X2 jedna to grolux a druga to zwykła 865 .
Za filtrację odpowiadają dwa filtry kubełkowe jeden to Aquael ultramax 1500 drugi to Ikola 600 max + skimer sun sun .
Nawozy to zwykle sole Azot, Potas, Żelazo , Fosfor od czas do czasu rozrabianie według moich potrzeb ,jedynie gotowie carbo i Profito też przerobione jeszcze według moich potrzeb .
CO2 z butli 24h około 4/5 bombki rozpuszczane przez chiński reaktor przypominający sere podłączony na waż wylotowy filtra .
Podłoże jak widać niby żwir kwarcowy ale do czystego kwarcu mu daleko, na dnie jest warstwa frakcji 3/6 mm na nim jest posypany JBL Basic + jak dobrze pamiętam i jest tam jego około 2,5L, na to poszedł żwirek 1,5/3 mm i na plażę poszedł resztki żwirku który był przesiany przeze mnie z tego co jest bo kupiłem go niby jako 1/3mm i to tyle .to chyba wszystko na tą chwilę
- 1
Dawno tu nie byłem ale widać ze forum chyba zamiera
no dobra to małą aktualizacja mojej pracy nad moim akwarium
no dobra to małą aktualizacja mojej pracy nad moim akwarium
- 1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Windus pisze:marcin pisze:ale widać ze forum chyba zamiera
No coś ucichło....
imho całość przenosi się do szybkich kanałów SM (fb);
- 0
haha takie cos , ale dlaczego w takim rozmiarze to nie wiem dlaczego tak wyszło.
- 6