co słychać?
Re: co słychać?
Hej, witajcie!
Mam ogromna prośbę.Potrzebuję rady w jaki sposób można przerobić nasze oświetlenie. Czy wymienić na gotowe lampy. Jeśli tak to, co obecnie jest godne uwagi (oczywiście w rozsądnej cenie). Czy może taśmy led się sprawdzą (o odpowiednim IP)? Może ktoś ma sprawdzone rozwiązania i jakieś fotki jak to jest zrobione.
Mam ogromna prośbę.Potrzebuję rady w jaki sposób można przerobić nasze oświetlenie. Czy wymienić na gotowe lampy. Jeśli tak to, co obecnie jest godne uwagi (oczywiście w rozsądnej cenie). Czy może taśmy led się sprawdzą (o odpowiednim IP)? Może ktoś ma sprawdzone rozwiązania i jakieś fotki jak to jest zrobione.
- 0
- Bywalec
- Reputacja: 71
- GG: 0
U was jest gorzej - musicie mieć z " papierami " i atestami .
Tylko zakup hurtowy w hurtowni ew producent który nie zrobi jak poprzedni .
Natomiast tanio nie będzie - ze względu na " warunki " i użytkowanie.
I aby nie było gwarancji do bramy i się nie znamy. Jak to bywa.
Najprościej - T5 tradycyjne
Tylko czy w wasze pokrywy czy wymiana całkowicie - trzeba byłoby sprawdzić i wiedzieć jak to aktualnie wygląda.
Tylko zakup hurtowy w hurtowni ew producent który nie zrobi jak poprzedni .
Natomiast tanio nie będzie - ze względu na " warunki " i użytkowanie.
I aby nie było gwarancji do bramy i się nie znamy. Jak to bywa.
Najprościej - T5 tradycyjne
Tylko czy w wasze pokrywy czy wymiana całkowicie - trzeba byłoby sprawdzić i wiedzieć jak to aktualnie wygląda.
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
To będzie raczej modernizacja. Na początek to co najpilniejsze - do testowania jak się sprawdzi nowe rozwiązanie. Jeśli T5 , to jakie oprawy i stateczniki?
- 0
- Bywalec
Co nie działa, albo przestało działać - może będzie prościej. Ewentualnie jeszcze
lepiej byłobyy zobaczyć .
Może trzeba zobaczyć /wymienić świetlówki ledowe na inne .
Dlaczego wymienić ?
Ze złej strony zacząłem
lepiej byłobyy zobaczyć .
Może trzeba zobaczyć /wymienić świetlówki ledowe na inne .
Dlaczego wymienić ?
Ze złej strony zacząłem
- 0
Do wymiany jest wszystko: świetlówki, oprawki i podłączenie, bo gniazda z włącznikiem z boku pokrywy robią zwarcie. W tej chwili nikt nie wie jak to sensownie ugryźć.
- 0
- Bywalec
A świetlówki w odpowiednią stronę są wysadzane ?
Ew musiałbym zobaczyć okablowanie bo nie pamiętam czy z obu stron są przewodu czy z jednej, a z drugiej zwarcie .
Bo robi to ogromną różnicę
Ew musiałbym zobaczyć okablowanie bo nie pamiętam czy z obu stron są przewodu czy z jednej, a z drugiej zwarcie .
Bo robi to ogromną różnicę
- 0
Halo, czy nikt więcej nie wybierze się na spotkanie? Mało rąk do pracy i gardeł do świętowania. Póki co na integracje wybieram się ja + Miewan + Dwojak? Nikt więcej? 

- 0
Ja pisałam , najwcześniej wolna będę o 17 (tak około). Więc pewnie mnie instytut ominie, ale na świętowanie może zdąże. Powiedzcie tylko jak z miejscówka i godzinowo się to przedstawia.
- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".