Forumowa robota - Instytut Biologii w Białymstoku
Re: Forumowa robota - Instytut Biologii w Białymstoku
Do pomocy też się piszę, przecież to sama przyjemność popracować przy akwariach oraz pogadać.
Tylko z racji wykonywanej służby nie zawsze mógłbym być dostępny w sobotę ale jak będę miał możliwość to przyjadę.
Duży plus dla wszystkich uczestniczących.
Tylko z racji wykonywanej służby nie zawsze mógłbym być dostępny w sobotę ale jak będę miał możliwość to przyjadę.
Duży plus dla wszystkich uczestniczących.
- 0
- Bywalec
- Reputacja: 65
- GG: 0
To mi zostało tylko się cieszyć. Na marginesie: kiedy ruszymy z LowTech? Jeśli ta sobota odpada, ja będę mogła dopiero 16.04.
- 0
- Bywalec
- Reputacja: 71
16.04 mi pasuje - jak dobrze pamiętam mam akurat wolne.
- 0
- Bywalec
- Reputacja: 65
Ja też mogę się dołączyć do pomocy przy sprzataniu akwariów, podmiance wody. Na razie jestem zajęta swoim baniakiem i remontem w domu, ale jak tylko swój temat ogarnę, to moge pomóc. Pozdrawiam Forumowiczów.
- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
Jakie suche pokarmy dla moich ryb polecicie? Z wiadomych względów lepiej, żeby nie były "z górnej półki"
Moje drugie pytanie dotyczy wkładów do moich filtrów. Rozmawialiśmy kiedyś o matrixie i purigenie. Trochę czytałam, ale proszę o jakieś skrót myślowy: czym się różnią, ich dobre i słabe strony.

- 0
- Bywalec
Zamiast się rozpisywać to:
1. http://peha68.pl/produkt/seachem-purigen-100ml/
2. http://peha68.pl/produkt/seachem-matrix-1l/
Moim zdaniem dość spory wydatek jak na tyle baniaczków.
Za tą cenę można kupić sporo pokarmu.
A jeżeli o pokarm chodzi to jak najbardziej zróżnicowany (od roślinnych po mięsne, od zwykłych po te z większą zawartością protein) i pewnie Tropicala, pewnie taniej na wiaderka wyjdzie, ale nie wiem jak z trwałością takiego pokarmu.
1. http://peha68.pl/produkt/seachem-purigen-100ml/
2. http://peha68.pl/produkt/seachem-matrix-1l/
Moim zdaniem dość spory wydatek jak na tyle baniaczków.
A jeżeli o pokarm chodzi to jak najbardziej zróżnicowany (od roślinnych po mięsne, od zwykłych po te z większą zawartością protein) i pewnie Tropicala, pewnie taniej na wiaderka wyjdzie, ale nie wiem jak z trwałością takiego pokarmu.
- 0
Wiaderka - nic innego się nie opłaca , zwłaszcza przy takiej ilości gęb do karmienia , Dodatkowo zróżnicowany pod względem składników zawartych w sobie - tak byłoby najprościej
Wystosowalbym pismo do producenta - o nieodpłatne przekazanie pokarmów co jakiś czas , w miarę zużywania - w zamian za reklamę
- forma do uzgodnienia 
Te dwa absorbenty / wkłady uzupełniają się a nie konkurują i służą do innych celów
Wystosowalbym pismo do producenta - o nieodpłatne przekazanie pokarmów co jakiś czas , w miarę zużywania - w zamian za reklamę

Te dwa absorbenty / wkłady uzupełniają się a nie konkurują i służą do innych celów
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Misiak pisze:Moim zdaniem dość spory wydatek jak na tyle baniaczków.
Purigen rzeczywiście jest bardzo drogi. A jak jest z tą ceramiką, która teraz jest w filtrach - trzeba ją wymieniać?
- 0
- Bywalec
Ja tutaj średnio się znam. Mam jeden rodzaj ceramiki, który używam już od 2006 roku. Nic się niepokojącego nigdy nie działo. Od czasu do czasu oczywiście ją płuczę w wodzie z akwarium.
- 0
Jaki pokarm oprócz ślimaków będą jadły kolcobrzuchy, szczególnie młode?
- 0
- Bywalec