Tanganika
Re: Tanganika
Melduje wykonanie zadania.
Wpuściliśmy z Anią dziś ryby do Tangi, które przywiózł Tomek z Krakowa.
Wpuściliśmy z Anią dziś ryby do Tangi, które przywiózł Tomek z Krakowa.
- 1
Dzięki - ja nie miałbym jak ich przetrzymać , a zarazem wpuścić ,
- jesteś wielki Michał

- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
W imieniu pracowników Instytutu Biologii składam serdeczne podziękowania firmie Tropheus Tanganika za przekazanie ryb, które wzbogaciły tanganicką kolekcję. Kolegom z forum natomiast dziękuję za transport i dostawę ryb do nowego domu.
- 0
- Bywalec
- Reputacja: 71
- GG: 0
Po prostu mam zawsze po drodze 
Miałem się nie przyznawać, ale co tam.
Ryby na noc wrzuciłem do 50L bo dwie były delikatnie przyduszone. Dałem napowietrzanie i tak sobie do rana żyły. Rano je odłowiłem do worka, worek do takiego pojemnika a pojemnik na duże akwarium. Robię kanapki i słyszę duży plusk, wbiegam a to cały ten worek pływa z wodzie. Już w myślach wykonałem cały restart żeby odłowić te ryby, ale na szczęście worek tak się ułożył, że nic nie wypłynęło. Mało brakowało a miałbym niezłą "tangę".

Miałem się nie przyznawać, ale co tam.
Ryby na noc wrzuciłem do 50L bo dwie były delikatnie przyduszone. Dałem napowietrzanie i tak sobie do rana żyły. Rano je odłowiłem do worka, worek do takiego pojemnika a pojemnik na duże akwarium. Robię kanapki i słyszę duży plusk, wbiegam a to cały ten worek pływa z wodzie. Już w myślach wykonałem cały restart żeby odłowić te ryby, ale na szczęście worek tak się ułożył, że nic nie wypłynęło. Mało brakowało a miałbym niezłą "tangę".
- 0
Stan na dziś
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
- 2
Baniak w trakcie serwisu, więc nie wygląda tak cudnie jak na co dzień.
- 1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Z wielkim trudem i przy niebywałym sprycie udało się Staszkowi odłowić spośród skał rybę, która miała w gębie młode. Polowaliśmy na nią od tygodnia. Doznaliśmy szoku, gdy okazało się, że 3-centymetrowa rybka miała w gębie 7 sztuk ponad centymetrowych młodych. Niestety nie wiem jaki to gatunek.
- 0
- Bywalec
- Reputacja: 71
- Moderator
- Reputacja: 100