Zrzuta na pokarm dla ryb, czyli urozmaicenie diety...
Zrzuta na pokarm dla ryb, czyli urozmaicenie diety...
Moi drodzy, kilka dni temu zrodził się temat wspólnego zamawiania ciekawszych pokarmów żywych i mrożonych dla naszych ryb. Chodzi o to, że jeśli znajdzie się grupa osób zainteresowana określoną ilością danego pokarmu to prawdopodobnie uda się go sprowadzić do Białegostoku i kupić w niskiej cenie. Mówiąc wprost, łatwiej jest zamówić 50 woreczków lub tafli danej mrożonki niż 2-3 szt. W tym temacie będę zamieszczał kolejne partie pokarmu, który można zarezerwować. Mile widziane są Wasze propozycje, co chcielibyście sprowadzić, a ja będę to przekazywał dalej i przy odrobinie wysiłku miejmy nadzieję uda się sprawę załatwić.
Na pierwszy ogień idą mrożone lasonogi z firmy Ichtio Tropic (link na dole postu)
Standardowe opakowanie 100g - cena 2,60zł/szt
Dostawa w piątek 17.03.2017 (odbiór osobisty u mnie/ pokarm mogę przetrzymać kilka dni)
Ilość dostępnych sztuk - 30
Lista rezerwacji na dzień dzisiejszy wygląda tak:
- Awokado - 2 szt
- Misiak - 2 szt
- Bieta - 10 szt
Kto jest zainteresowany, proszę o wpis w poście.
Ruszmy temat, a na pewno uda się zdobywać coraz lepsze frykasy
Link: https://www.google.pl/search?q=ichtio+t ... UqS6SMn2OM:
P.S (edit) poniżej pełna oferta mrożonek i żywego pokarmu firmy Ichtio Tropic:
1. http://www.ichthyotrophic.pl/frozen_pl.html
2. http://www.ichthyotrophic.pl/live_pl.html
Na pierwszy ogień idą mrożone lasonogi z firmy Ichtio Tropic (link na dole postu)
Standardowe opakowanie 100g - cena 2,60zł/szt
Dostawa w piątek 17.03.2017 (odbiór osobisty u mnie/ pokarm mogę przetrzymać kilka dni)
Ilość dostępnych sztuk - 30
Lista rezerwacji na dzień dzisiejszy wygląda tak:
- Awokado - 2 szt
- Misiak - 2 szt
- Bieta - 10 szt
Kto jest zainteresowany, proszę o wpis w poście.
Ruszmy temat, a na pewno uda się zdobywać coraz lepsze frykasy

Link: https://www.google.pl/search?q=ichtio+t ... UqS6SMn2OM:
P.S (edit) poniżej pełna oferta mrożonek i żywego pokarmu firmy Ichtio Tropic:
1. http://www.ichthyotrophic.pl/frozen_pl.html
2. http://www.ichthyotrophic.pl/live_pl.html
- 1
Re: Zrzuta na pokarm dla ryb, czyli urozmaicenie diety...
Michał, nie rób tego, o ile z mrożonkami ok, o tyle z żywym już nie jest tak różowo, ogrnialiśmy już temat żywczyka innego niż wodzień, ochotka standard, tubifex, artemia i dafnia i z dostępnością dla nas nawet dla przedstawiciela na podlaskie jest totalna lipa, to że mają to w ofercie nie idzie w parze z fizyczną dostępnością na kraj (patrz brak "innych" woreczków na giełdzie w Łodzi ), ale dobrze chcę żywe :
lasonogi (15), krewetki(30), kiełże (15)
lasonogi (15), krewetki(30), kiełże (15)
- 0
Mann am Boden
Andrzej, pamiętam o czym rozmawialiśmy. Chciałbym żeby temat się ruszył dlatego go zacząłem. Domyślam się, że z mrożonkami nie powinno być problemu, dla zachęty wrzuciłem też listę żywych pokarmów. Mam nadzieje, że uda się coś załatwić bo sam chętnie bym skorzystał i podobnie jak Ty zamówił żywe lasonogi. Zobaczymy co da się zrobić i jak się temat rozwinie. Chcę tylko abyśmy spróbowali 

- 0
Szkoda że chcecie zamawiać w opakowaniach po 100g.
- 0
424l --> Geophagus & Guianacara
112l --> Krewetkarium
60l --> Krewetkarium
112l --> Krewetkarium
60l --> Krewetkarium
Nie wiem ile Wam idzie pokarmu ale zamówienie blistrów po 100g to chyba nieopłacalne. 100g ochotki to u mnie idzie w 3 dni. 15 woreczków ochotki to przekąska na jedno karmienie. Jak już zamawiać aby było taniej to raczej tafle po pół kilograma. Zamrożone może leżeć kilka miesięcy. Zrobić porządne zamówienie raz na kwartał.
- 4

dobrze gadaSeban pisze:Nie wiem ile Wam idzie pokarmu ale zamówienie blistrów po 100g to chyba nieopłacalne. 100g ochotki to u mnie idzie w 3 dni. 15 woreczków ochotki to przekąska na jedno karmienie. Jak już zamawiać aby było taniej to raczej tafle po pół kilograma. Zamrożone może leżeć kilka miesięcy. Zrobić porządne zamówienie raz na kwartał.

- 0
Do kuli, nadają się tylko cukierki !
Jesli chodzi o mnie, to moge zamóić po 500 g. U mnie schodzi w masakrycznie dużych ilościach. Duzo zbiorników, duże ryby. Ruch w interesie jest.
- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
Jeśli będzie zamówienie po 500g i będzie jeszcze coś innego do wyboru to bym wziął z 3kg.
- 0
112l --> Krewetkarium
60l --> Krewetkarium
112l --> Krewetkarium
60l --> Krewetkarium
Słuchajcie, skąd ta niechęć już na starcie? Ja osobiście nie jestem w stanie zamówić dużych ilości ciekawszych pokarmów bo nie kupie kilogramów mrożonki ani setek woreczków z żywym. Wychodzę na przeciw problemowi i proponuję współpracę. Wczoraj dostałem telefon od hurtownika z informacją, że na piątek może załatwić lasonogi, o które pytałem i będzie tego miał ok 30szt. Wyraźnie napisałem w swoim poście, że na pierwszy ogień lecą te mrożonki. Krótka piłka z mojej strony chcecie, albo nie. Poprosiłem o propozycje co innego można zamówić i czym bylibyście zainteresowani i dziękuję za te odpowiedzi. Przy najbliższym spotkaniu dowiem się jak z dostępnością i różnorodnością mrożonek w większych opakowaniach. Bardzo proszę o współpracę, a nie pretensje że opakowania są po 100g. Pierwsza partia jest po 100g, postaram się aby kolejna była większa.
Jakie propozycje co do zamówień mrożonek i żywego? Miewan napisał czego szuka, co z resztą? Czekam na info.
Nie bądźcie na mnie źli, staram się jak mogę. "Pierwsze koty za płoty, jak mawiał dyrektor schroniska"
Jakie propozycje co do zamówień mrożonek i żywego? Miewan napisał czego szuka, co z resztą? Czekam na info.
Nie bądźcie na mnie źli, staram się jak mogę. "Pierwsze koty za płoty, jak mawiał dyrektor schroniska"

- 2
Ok mnie interesują takie typowe popularesy:
-lasonogi
-artemia
-wodzeń
-ochotka
Jeśli można wziąłbym z tej partii lasonoga, 8 opakowań.
-lasonogi
-artemia
-wodzeń
-ochotka
Jeśli można wziąłbym z tej partii lasonoga, 8 opakowań.
- 0
112l --> Krewetkarium
60l --> Krewetkarium
112l --> Krewetkarium
60l --> Krewetkarium