200l paprochy w wodzie
|Strona 1 z 1
200l paprochy w wodzie
Witam...mam problem z paprochami w wodzie może cos poradzicie???akwarium 200l, gęsto zarośnięte, filtr jbl 1901, (1 kosz od dołu gąbki, 2 kosz kulki ceramiczne jbl z włókniną, 3 kosz matrix, 4 kosz węgiel, kosz kombi cały wypchany włókniną), skimmer...głowica była ale nic nie pomogła, macie jakieś pomysły???
- 0
- Nowy na forum
- Reputacja: 0
- GG: 0
Re: 200l paprochy w wodzie
A masz korzenie i zbrojniki w akwa? U mnie plywaja paprochy non stop od zgryzanego drewna 

- 0
- Bywalec
- Reputacja: 29
mam podobnie tylko że jakiś pyłki czy paprochy unoszą się dopiero po jakimś czasie od zapalenia się światło i zacznie się ruch w postaci ryb , krewetek .
- 0
Mam sporo korzeni, zbrojnika też mam, są i kiryski, czyli rada jest jedna trzeba się przyzwyczaic?
- 0
- Nowy na forum
- Reputacja: 0
Mleko88 pisze:Mam sporo korzeni, zbrojnika też mam, są i kiryski, czyli rada jest jedna trzeba się przyzwyczaic?
Raczej tak tez mi to osobiście przeszkadza ale już przestałem z tym walczyć
- 0
Jak wymieniam wklady mechaniczne w narurowcu to sytuacja poprawia się na jakies 48h apozniej znow przybywa paprochow wiec moim zdaniem to kwestia filtracji mechanicznej. Problem tylko w ciągłym skrobaniem drewna ale to już norma jak chce się mieć zbrojniki 

- 0
- Bywalec
- Reputacja: 29
|Strona 1 z 1