Wyciąganie prefiltrów z akwarium
|Strona 1 z 1
Wyciąganie prefiltrów z akwarium
Czy ktoś ma jakieś patenty na wyciąganie prefiltrów z gąbek z akwarium albo na sam prefiltr, który byłby w środku baniaka?
Dzisiaj po czyszczeniu zasyfiałego narurowca doszedłem do wniosku, że muszę wrócić do wkładów sznurkowych i założyć gąbkę na zasys wody. Taką gąbkę miałem, ale szybko zrezygnowałem bo przy wyciąganiu całe szambo spadało z powrotem do wody.
Dzisiaj po czyszczeniu zasyfiałego narurowca doszedłem do wniosku, że muszę wrócić do wkładów sznurkowych i założyć gąbkę na zasys wody. Taką gąbkę miałem, ale szybko zrezygnowałem bo przy wyciąganiu całe szambo spadało z powrotem do wody.
- 0
Re: Wyciąganie prefiltrów z akwarium
Patentem który u mnie się sprawdza jest kubeł z samymi gąbkami wpięty przed kubeł bilogiczny.
Prefiltr chodzi bezwładnie .Minus to jeden więcej grat wokół zbiornika,plus -można kupić używka za niska cenę w moim wypadku jest to Tetra 1200 upolowana w stolicy za 80zł
Prefiltr chodzi bezwładnie .Minus to jeden więcej grat wokół zbiornika,plus -można kupić używka za niska cenę w moim wypadku jest to Tetra 1200 upolowana w stolicy za 80zł
- 0
Do kuli, nadają się tylko cukierki !
Najprościej - wkładasz gąbki w pojemnik (u mnie miska ) zanim podniesiesz z wody , a syf zostaje w misce
Mam 3 gąbki i se radzę
Czyszczenie co 2-3 dzień

Mam 3 gąbki i se radzę

Czyszczenie co 2-3 dzień
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Ja robię tak jak Tomasz. Tylko zamiast miski używam plastikowego dzbanka.
- 0

|Strona 1 z 1