tanie filtrowanie
Re: tanie filtrowanie
Pewnie masz na myśli ul. Św. Rocha (obok białego kościoła) niegdyś nazywała się Manifestu Lipcowego (chyba, niech mnie ktoś
poprawi jeśli się mylę). Nie ma tego sklepu już dawno - większość wybiły sieciówki w centrach handlowych.
poprawi jeśli się mylę). Nie ma tego sklepu już dawno - większość wybiły sieciówki w centrach handlowych.
- 0

Tak Bert brał udział w konkursie gupika w Płocku w zeszłym roku i zajął tam bodajże 1 miejsce.
- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
thaz pisze:Pewnie masz na myśli ul. Św. Rocha (obok białego kościoła) niegdyś nazywała się Manifestu Lipcowego (chyba, niech mnie ktoś
Ech... Jeszcze siwych włosów nie miałem

- 0
+ A On nachyliwszy się pisał palcem po ziemi +
- Rezydent
- Reputacja: 54
- GG: 0
W Białostockich sklepach w 90% będziesz miał ryby z giełdy w Łodzi, raczej mało kto szuka innych źródeł. Z drugiej strony, czy to złe genetycznie ryby to raczej nie, większość z nas "standardy" kupuje właśnie z tego źródła i raczej wszyscy zadowoleni 

- 0
Minęło kilka dni od zapuszczenia bakterii Azoo i trzeba przyznać, że są inne niż naturalnie wyhodowane w filtrach. Szczególna poprawa jest w akwarium z filtrem wewnętrznym pracującym na samej gąbce 20x15x15. Akwarium 130x35x40 podzielone na 3 części siatką z 3 rodzinami zbrojników i ponad 200 młodych. Nie mogłem tam wstawić zewnętrznego by mi nie zasysało maluchów. Miałem problem ze stabilizacją a teraz rewelacja. Woda kryształ mimo, że korzenie ciągle piłowane i sporo odchodów i nie ma brzydkiego zapachu jak wcześniej.
- 0
- Rezydent
Znacie dobrą pompę maksymalnie 15W z wydajnością 1500L/h no i by była cicha?
- 0
- Rezydent
W jednym akwarium mam w tej chwili wewnętrzny 11W -1000 l/h i zewnętrzny 6w - 800l/h. Pomyślałem by zrobić jeden zewnętrzny by nic w akwarium nie wisiało poza przewodami.
- 0
- Rezydent
Aquaela ma bodajże 22w - 1500l/h
Jedyna jakiej używam firmy .
Niektórzy chwalą atamana jeszcze ale jej nie miałem .
Jedyna jakiej używam firmy .
Niektórzy chwalą atamana jeszcze ale jej nie miałem .
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Mam 4 filtry 4,4w, 6w, 11w i 21w wewnętrzne i 3 pompy po 6w, wszystko Aquaela. Są ok ale kombinuję by w moim największym czyli 200x50x50 zrobić wszystko na jednej pompie i filtrze zewnętrznym z prefiltrem. Są na allegro
- 0
- Rezydent