filtry
Re: filtry
Rozwierć otwory w deszczowni a zwiększysz przepływ
Ale to tylko w jedną stronę 

- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Adams jak rozwiazales u siebie w fx-6 problem dużego przepływu , co zrobiłeś żeby nie mieli wody jak pralka frania i jakie wkłady zastosowales masz go jako mechaniczny czy biologa
- 0
W akwarystyce tylko wtedy należy się spieszyć, gdy pęknie akwarium.
Nie zauważyłem że fx ma duży przepływ
A tak na poważnie, od dołu mam matrixa 2l , następnie 2 kosze ceramiki 600 lub 700 + purigen na górze
W unimaxie mam podobnie Matrix , ceramika + gąbki w jednym koszu + zeolit czy coś podobneego
Filtry mam nabite na Maxa wkładami i w ten sposób ograniczony przepływ troszeczkę , a tak chodzą na pełnej mocy i wydaje mi się że trochę jeszcze brakuje przepływu i unimax a zmienię na coś większego

A tak na poważnie, od dołu mam matrixa 2l , następnie 2 kosze ceramiki 600 lub 700 + purigen na górze
W unimaxie mam podobnie Matrix , ceramika + gąbki w jednym koszu + zeolit czy coś podobneego
Filtry mam nabite na Maxa wkładami i w ten sposób ograniczony przepływ troszeczkę , a tak chodzą na pełnej mocy i wydaje mi się że trochę jeszcze brakuje przepływu i unimax a zmienię na coś większego

- 0
No i stało się uni Max się wysypał , jeden z wirnikow stanął i nawet po przekladce nie idzie , prawdopodobnie elektromagnes bądź coś elektrycznie ,
Spróbuję to ogarnąć , póki co chodzi na jednym
Spróbuję to ogarnąć , póki co chodzi na jednym
- 0
Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie filtra. Czy przy podmianie wody w proporcji 50/50 woda RO i kranówka można wybić bakterie jeżeli woda z kranu nie była odstana? Żeby było wiadomo o co chodzi - akwarium 170l, kranówka 20l, RO 20l. Filtr zewnętrzny.
- 0
Ja póki co zmieniłem - ostal się tylko fx i do tego aquaclear 500 + cyrkul. 2000 - woda wyraźnie jest czystsza , unimax poszedł na części
A zasypany fx mam tylko matrixem po ok 1-2 cm w każdym koszu + ceramika w kaskadzie
A zasypany fx mam tylko matrixem po ok 1-2 cm w każdym koszu + ceramika w kaskadzie
- 0
Adams. Ile lat miał ten Unimax?
Woytek. Na razie nie mam czasu zająć się Tetrą dam znać. sorry za off.
Woytek. Na razie nie mam czasu zająć się Tetrą dam znać. sorry za off.
- 0
- Często zagląda
- Reputacja: 15
- GG: 0
Kupiłem uzywke - był sprawny przy zakupie i działał .
Ok 3-4 lata miał - dokładnie nie wiem .
U mnie wytrzymał ok 3-4 miesiące .
Ok 3-4 lata miał - dokładnie nie wiem .
U mnie wytrzymał ok 3-4 miesiące .
- 0
- Często zagląda
- Reputacja: 15
- GG: 0