Filtry zewnętrzne
Re: Filtry zewnętrzne
O kolejne ciekawe spostrzeżenia. Jak coś to się zwrócę po instrukcję jak to naprawić.
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
- 0
To teraz ja- fan JBL-a
Przez okres 3 lat miałem do czynienia z 4 filtrami JBL (3 sztuki e 1500, jeden e 900). Z żadnym nie miałem problemów. Ani jeden mi nie przeciekał, jak do tej pory. Aha i jeszcze jedno, jak kupowałem pierwszego JBL-a trzy lata temu to wtedy tylko przesmarowałem uszczelkę, bo tak dowiedziałem się w sklepie, od tej pory z filtrem nic nie robiłem tylko czyściłem go może 2-3 razy. Dlaczego nie mam reszty filtrów- bo zredukowałem ilość szkiełek. Gdybym znów kupował filtr zewnętrzny to pewnie znów kupiłbym JBL-a, albo Eheima gdybym miał więcej kasy do dyspozycji.

Przez okres 3 lat miałem do czynienia z 4 filtrami JBL (3 sztuki e 1500, jeden e 900). Z żadnym nie miałem problemów. Ani jeden mi nie przeciekał, jak do tej pory. Aha i jeszcze jedno, jak kupowałem pierwszego JBL-a trzy lata temu to wtedy tylko przesmarowałem uszczelkę, bo tak dowiedziałem się w sklepie, od tej pory z filtrem nic nie robiłem tylko czyściłem go może 2-3 razy. Dlaczego nie mam reszty filtrów- bo zredukowałem ilość szkiełek. Gdybym znów kupował filtr zewnętrzny to pewnie znów kupiłbym JBL-a, albo Eheima gdybym miał więcej kasy do dyspozycji.
- 0
424l --> Geophagus & Guianacara
112l --> Krewetkarium
60l --> Krewetkarium
112l --> Krewetkarium
60l --> Krewetkarium
Nie mówię, że Jbl jest zły. Mam zaufanie do tej firmy - po co nie sięgnąłem, to byłem zadowolony i nadal jestem, dopiero ich kubełek trochę mnie rozczarował. Powiem tak. Biorąc pod uwagę własne doświadczenia i to, co aktualnie oferuje rynek, model np e900 (e901) musiałby kosztować w granicach 140-150zł żebym po niego sięgnął.
- 0
- Często zagląda
- Reputacja: 15
- GG: 0
Miałem HW i go polecam. Poza szumem nie mam do niego zastrzeżeń. Jednak na 140l wziąłbym 303 a nie 302.
- 0

Akwarium stoi obok łóżka więc wypadałoby coś cichego.
- 0
Widziałem gdzieś w sieci ze można wyciszyć hw poprzez wypełnienie głowicy pianka montażowa ale jaka w tym prawda to nie wiem .
- 0
Wyciszenie nowoego = utrata gwarancji. Więc odpda.
- 0
Mój jest zupełnie cichy, dopiero po przystawieniu ucha słychać delikatnie szum wody. Pracy silnika nie słychać w ogóle:)
edit:
Rudy napisz może jaką planujesz obsadę. Hw 302 nie jest taki mały - 5l i IMHO nie ma sensu iść w "king-konga" 303, który ma 10l- trzeba to jeszcze wypełnić.
Odnośnie tego co napisał Woytek poniżej - ja Tetry nie polecę. Wprawdzie nie mam z nią dużych doświadczeń, ale z uwagi na ich charakter postanowiłem świadomie je ukrócić
edit:
Rudy napisz może jaką planujesz obsadę. Hw 302 nie jest taki mały - 5l i IMHO nie ma sensu iść w "king-konga" 303, który ma 10l- trzeba to jeszcze wypełnić.
Odnośnie tego co napisał Woytek poniżej - ja Tetry nie polecę. Wprawdzie nie mam z nią dużych doświadczeń, ale z uwagi na ich charakter postanowiłem świadomie je ukrócić

- 0
Ostatnio zmieniony 01 lut 2014, 15:51 przez Christo, łącznie zmieniany 2 razy
- Często zagląda
- Reputacja: 15
- GG: 0
Przepraszam z góry ale muszę ponarzekać. Szkoda że u mnie nie ma takiego forum. Bym podjechał do kogoś zobaczył i było by po sprawie. JBL widziałem już widzialem pod 240 e900.
- 0
Polecam marke TETRA przewineły mi sie przez ręce wszystkie modele z wyjątkem tetry 2400-tu padł wybór na fluvala,ale wracając do tetr są to filtry ciche i wydajne ,części łatwo dostepne i naprawy dziecinnie proste,np.wymiana uszczelki,wirnika, czy dwuzaworu,wymagają jednak delikatności u cyklicznej konserwacji uszczelek.dobrze zadbany filtr bedzie służył nam latami
- 0
Do kuli, nadają się tylko cukierki !