zmiana gąbki
Re: zmiana gąbki
Nie bardzo rozumiem tego " ściągania", na prefiltrach tak kubłów jak i głowic miałem gąbki o różnej porowatości i jakoś nigdy mi ich " nie zgniatało" taka myśl
prosta, ale chłopaki czy " nadziewaliście" je na "koszyczek" czy jakimś cudem wyłącznie "nanizaliście" je na zaciągu

- 0
Mann am Boden
Na koszyczkach nawet dwóch, kosze wypełniają całą 'dziurę' w gąbce.
Gąbka jest bardzo drobna, przy moich syfiarzach idzie raz dwa jak widać - zamykają się pory
i po sprawie.
Gąbka jest bardzo drobna, przy moich syfiarzach idzie raz dwa jak widać - zamykają się pory
i po sprawie.
- 0

i znów się zaczyna tak jak z baniakiem nie mam miejsca na większe niż 20-30l a tu proszę 240l stoi i tak samo z filtrem nie ma miejsca aż w końcu Piotr posiedzi popatrzy
i miejsce jest

- 0
jakieś 412l
Piotrek jak cos to dzwon do mnie w sprawietej gabki bo jutro w godzinach 15-16 bede niedaleko twojej firmy wiec moge ci podrzucic , chyba ze chcesz bardzo mnie odwiedzic
- 0
- Bywalec
- Reputacja: 45
- GG: 0
krzysiek pisze:i znów się zaczyna tak jak z baniakiem nie mam miejsca na większe niż 20-30l a tu proszę 240l stoi i tak samo z filtrem nie ma miejsca aż w końcu Piotr posiedzi popatrzyi miejsce jest
![]()
wpadniesz to poszukamy miejsca

czester1 pisze:Piotrek jak cos to dzwon do mnie w sprawietej gabki bo jutro w godzinach 15-16 bede niedaleko twojej firmy wiec moge ci podrzucic , chyba ze chcesz bardzo mnie odwiedzic
Spoko, odezwę się w razie potrzeby - nr mam.
- 0

Pomimo zastosowania większej gąbki problem powrócił 
Faktycznie teraz trwało to nieco dłużej (do pierwszego 'zassania')
ale po pierwszym razie muszę myć gąbkę już co ok 4 dni.
Gąbka o większych 'okach' nie wchodzi w grę - mam już dwa rodzaje,
żadna nie 'ogarnia' syfu i nie sprząta jak należy.
Czy czeka mnie wymiana na filtr komorowy, np. Eheim Biopower?

Faktycznie teraz trwało to nieco dłużej (do pierwszego 'zassania')
ale po pierwszym razie muszę myć gąbkę już co ok 4 dni.
Gąbka o większych 'okach' nie wchodzi w grę - mam już dwa rodzaje,
żadna nie 'ogarnia' syfu i nie sprząta jak należy.
Czy czeka mnie wymiana na filtr komorowy, np. Eheim Biopower?
- 0

Gąbki zakleja garbnik, zmiana filtra nic nie pomoże,są dwa wyjścia
-zrezygnwać z herbaty
-olać temat i czyścić częściej gąbke
Jeżeli chodzi o garbniki to czym silnejsze oświetlenie tym szybciej wytranca się z wody i osiada w mediach filtracyjnych,w kubełkach na 1000% masz mazie,szlam
-zrezygnwać z herbaty
-olać temat i czyścić częściej gąbke
Jeżeli chodzi o garbniki to czym silnejsze oświetlenie tym szybciej wytranca się z wody i osiada w mediach filtracyjnych,w kubełkach na 1000% masz mazie,szlam
- 0
Do kuli, nadają się tylko cukierki !